Ψηφιακή θυρίδα στα ΚΕΠ

Ο κάθε πολίτης θα έχει τη δική του ψηφιακή θυρίδα στα ΚΕΠ Ο κάθε πολίτης μπορεί να έχει και τη δική του ψηφιακή θυρίδα όπου θα καταχωρούνται κατευθείαν ψηφιακά τα πιστοποιητικά και έγγραφα που έχει αιτηθεί από το ΚΕΠ

Πώς ακριβώς θα γίνεται αυτό και τι βήματα θα πρέπει να ακολουθεί;

Περισσότερα

Ο κυνισμός της Άγκυρας και τα τουρκικά αδιέξοδα στην βορειο-ανατολική Συρία

του Fehim Tastekin δημοσιεύτηκε στο ιστολόγιο του Σωτήρη Δημόπουλου 

Παρά τις νέες προκλήσεις που έχει δημιουργήσει η διάδοση του κορονοϊού, η Τουρκία συνεχίζει την ανάπτυξη στρατευμάτων στο Ιντλίμπ της Συρίας και διατηρεί το στενό γράπωμα των περιοχών ανατολικά του Ευφράτη.

Περισσότερα

Samora Machel… η μετανάστευση είναι το πρώτο εμπόδιο στην Επανάσταση

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

25 Ιούνη 1975… το Απελευθερωτικό Μέτωπο της…
Μοζαμβίκης (Mozambique Liberation Front – FRELIMO) απελευθερώνει τη χώρα από τα δεσμά της Πορτογαλικής αποικιοκρατίας. Το θρυλικό Εθνικοαπελευθερωτικό Κίνημα FRELIMO ιδρύθηκε το 1962 και το 1964 ξεκίνησε τον ένοπλο αγώνα.

Περισσότερα

Η αθέατη βρώμικη ‘επίθεση’ της Τουρκίας στο Αιγαίο

Του Βαγγέλη Γεωργίου από το slpress.gr 
Δεν είναι υπερσύγχρονα F-35, ούτε ο περίφημος Στόλος της ‘Γαλάζιας Πατρίδας’ που έχει ήδη ξεκινήσει την ‘επίθεση’ τόσο εναντίον της Ελλάδας όσο και της ευρύτερης περιοχής. Η Τουρκία είναι η δεύτερη πιο επικίνδυνη χώρα της Μεσογείου στην κακοδιαχείριση των εκατομμυρίων τόνων πλαστικών απόβλητων. Αυτά καταλήγουν στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο και σύμφωνα με φρέσκια έκθεση, οι μεγαλύτεροι συντελεστές στην κακοδιαχείριση των πλαστικών αποβλήτων τους είναι η Αίγυπτος κατά 42,5%, η Τουρκία (18,9%) και η Ιταλία (7,5%).

Περισσότερα

8 Μαΐου 1821: Η μάχη στο Χάνι της Γραβιάς

Του Χρόνη Βάρσου

Φιλολόγου-ιστορικού ερευνητή

Ο Οδυσσέας Ανδρούτσος (1790-1825) γιός του φημισμένου κλεφταρματολού Ανδρέα Βερούση ή Ανδρούτσου από τις Λιβανάτες, είχε γεννηθεί στην Ιθάκη το 1790. Τον βάφτισε στο νησί ο συμπολεμιστής του πατέρα του, ο ονομαστός Λάμπρος Κατσώνης από τη Λειβαδιά, αξιωματικός του ρωσικού στρατού που έδρασε την περίοδο του ρωσο-τουρκικού πολέμου 1787-1792 στο Αιγαίο αναπτύσσοντας εντυπωσιακή ναυτική δράση εναντίον του οθωμανικού στόλου.

Περισσότερα